Seyahat

Valiz Hazırlama Teknikleri

3 Defa okundu

Uzun ya da kısa süreliğine de olsa hepimizi bi yerlere seyahat etmişizdir, etmeye de devam ediyoruz. E haliyle de giderken yanımıza ihtiyaç duyduğumuz şeyleri almamız lazım. Yalnız en büyük olay ne biliyor musunuz? Valiz hazırlama teknikleri ne olmalı? Seçtiğimiz valizin boyutu ve içine neleri nasıl koyacağımızı bilip bilmemek çok önemli.

Neyse ki rehberleo.com var da, size böyle ufak teknikler, tüyolar veriyo! Şimdi sizlerle sanki tatile çıkıyormuşçasına valiz hazırlama tekniklerini paylaşayım. Ha bu arada yanınıza almamanız gereken şeyleri de başka bir yazımda (Uçağa Alamadığınız 10 Şey) okuyabilirsiniz. Hadi iyi okumalar ve de uygulamalar canlarsss!

Mutlaka Bir Liste Yapın

Yanınıza almanız gereken şeylerin bir listesi olsun ya da benim listeyi kullanın! (Seyahat Listenizde Olması Gerekenler) Genelde hatırlarım sanıyorsunuz ama aklınızdan uçuuuup gidiyor. O yüzden kağıt kalemi alın elinize ve mutlaka bir liste yapın. Pasaport, diş fırçanız, seyahat yastığı vs. Artık yanınıza ne almanız gerektiğini unutmayacaksınız!

Katlamayın, Yuvarlayın

Elbiselerinizi valize koyarken katlamak yerine onları rulo halinde koymayı deneyin. Daha az yer kapladıklarıklarını ve kırışmadıklarını keşfedeceksiniz. Ve kesinlikle daha fazla boşluk alanı size kalacak. Böylece o büyük ve de ağır valizleri taşımak artık mazide kalacak. Hem de normalden daha küçük boyuttaki bir valize her şeyi sığdırdığınız için yanınıza almanıza bile izin verecekler. İnsanlar uçaktan inip de valizlerini almak için o dönen bantın başında beklerken, siz çoktan şehri keşfetmeye başlamış olacaksınız.

Ağzı Kilitli Torbalar

Böyle fermuarlı gibi ya da bastırınca kapanan torbalar vardır. Onları da kullanmayı deneyebilirsiniz. Hatta yeni teknolojiyle şimdi vakumlanan torba bile yapmışlar. Elektrik süpürgesiyle vakumlayıp hemencik valize atabilirsiniz. Bu yöntemle de valizde epey bi yer açmış olacaksınız. Zaten annelerimizden de öğrendiğimiz gibi mevsimi değişen elbiselerimizi hep böyle torbalara koyup, dolabın bir köşesine kaldırıyoruz. Valize de aynı sistemi uygulayabilirsiniz. İtiraf ediyorum evet ben yapıyorum. Yaz gelince kışlıklarımı bir hurça koyup dolaba veya bazanın altına saklıyorum.

Ayrıca yine bu ağzı fermuarlı çantaları sıvı kozmetik (şampuan, duş jeli vs.) ürünlerinizi koymak için de kullanabilirsiniz. Uçak kullanacaksanız zaten 10ml’yi geçmeyen kaplarda kabine almanız mümkün ama siz siz olun, dökülme kırılma riskine karşı bunları kullanmayı alışkanlık haline getirin. Sonra otele gelip de valizi açınca şampuanın yarısının valizin içine dolduğunu görüp, gözleriniz dolabilir. İtiraf ediyorum (yine) bunu yaşadım. Bizzat!

Her Şeyi Yanınıza Almayın

Kısa süreliğine seyahate çıkıyorsanız kesinlikle büyük valiz almayın! Hem ağır olacak, hem de gittiğiniz her yerde sizi boş yere yoracaktır. Çoğu insan hiç giymediği elbiseleri bile tedbir olsun diye yanına alır ama zaten normalde giymediğiniz şeyi tatilde naapcaksınız di mi? Boşverin öyle gereksiz şeyleri yanınıza almayın! Kendinize eziyet etmeyin. Valizinizin boyutu her zaman ihtiyaç duyduklarınızı taşıyacak kadar büyük olsun yeterli. Zaten uçak kullanacaksanız 20-27 kg arasında bir ağırlık limitiniz olacaktır ki bence 25 kg üstü fazlalık demektir. Valizi destekleyecek bir de sırt çantası kullanabilirsiniz mesela. O zaman sürekli ihtiyaç duyacağınız şeyleri yanına alabilirsiniz.

Yani dostlar siz siz olun, ufak tefek değişiklikler hayat kurtarır sözünün unutmayın! Gezerken tozarken azcık da kendimizi değiştirdiğimiz şeyleri öğrenelim, hayatı yeniden keşfedelim yeter! Sağlıklı, güzel ve de mutlu mutlu geziler dilerim. Hoşça kalın!

Benzer yazılar
Seyahat

Bir Havalimanı Klişesi: Kayıp Bagaj

2 Defa okundu
Artık uçaklar seyahat etmenin en önemli parçası oldu. Hem daha kısa zamanda istediğimiz noktaya ulaşabiliyoruz, hem de konforlu ve keyifli bir yolculuk…
Seyahat

Seyahat Listenizde Olması Gerekenler

2 Defa okundu
Mutlaka bi yerlere gezmeye giderken tam da yola çıktıktan sonra ya da gideceğimiz yere az kalmışken şöyle bi tepki veririz; “Ayyyy unuttum!”….
Seyahat

Seyahatte Kullandığım 5 Cep Telefonu Uygulaması

2 Defa okundu
Şimdi benim gibi işiniz gücünüz gezmek olunca biraz teknolojik yardım alıyorsunuz haliyle. Akıllı telefonlar bazen aşırı şekilde hayat kurtarıcı hale geldi günümüzde….